BESTEL NU UW ZOYUMMY MAALTIJDBOX

Bestel nu uw Indiase maaltijdbox

   INDIA   

Koken en eten zijn in India voor de beschaving net zo belangrijk als zijn majestueuze monumenten, kunst en literatuur. De Indiase keuken heeft invloeden ondergaan uit verre streken als Centraal-Azië, Zuidoost-Azië en Turkije.

De Indiase keuken is gericht op koolhydraten, met de nadruk op chapati’s van tarwebloem en rijst als basisvoedsel. Al het andere is in zekere zin een bijgerecht. Een curry is bijvoorbeeld een smakelijk gerecht om bij brood of rijst te eten.

Groenten spelen in de Indiase keuken misschien wel een belangrijker rol dan in enige andere keuken. Gewoonlijk maken één bladgroente en één andere groente deel uit van de maaltijd. India heeft, meer dan enig ander land, een ongekend groot assortiment aan groenten en een groot scala aan bereidingswijzen.

Eiwitten zijn uiteraard ook in de Indiase keuken aanwezig, maar er wordt naar gestreefd om die meer uit linzen en zuivelproducten te halen dan uit vlees.

Vlees en vis worden ook gegeten, maar in kleine hoeveelheden, goed gekruid en op smaak gebracht voor een echte gastronomische ervaring.

Wij nemen u mee naar het traditionele India, vol van smaken. Maak kennis met onvergetelijke authentieke recepten. Alle ingrediënten zijn inbegrepen en u kunt meteen aan de slag!

BESTEl NU

   GRATIS FRUIT   

Gratis fruit

Bij elke (niet alleen de eerste) maaltijdbox leveren wij gratis fruit. Zo hopen we extra bij te dragen aan uw gezondheid en variatie in eten.

Indonesische maaltijdbox bestellen

   FAMILIEBOX   

Laat u verassen door een Zoyummy familiebox! De wereld van smaken en gerechten is tegenwoordig zo divers dat we moeilijk kunnen bepalen wat we willen eten. We hebben het zo druk dat we geen tijd hebben om andere keukens te ontdekken.

Zoyummy brengt hierin verandering! Wij bezorgen u elke week een maaltijdbox met een bepaald land als thema. Laat uw kinderen kennis maken met verschillende keuken en smaken op een makkelijke en leuke manier. Met Zoyummy familiebox kookt u bijvoorbeeld deze week Indiaas en volgende week Surinaams, een compleet andere keuken.

BESTEL NU

   VERRAS ME   

Laat u verassen door een Zoyummy maaltijdbox! Kunt u niet kiezen uit de aangeboden maaltijdboxen? Laat ons dan voor u beslissen! Al het andere (aantal personen, aantal maaltijden etc.) kunt u helemaal zelf aangeven.

Maak het voor u zelf nog spannender en durf het aan om nieuwe smaken te ontdekken. De wereld van smaken en gerechten is tegenwoordig zo divers dat we moeilijk kunnen bepalen wat we willen eten. We hebben het zo druk dat we geen tijd hebben om andere keukens te ontdekken.

BESTEL NU

Italiaanse maaltijdbox bestellen

   ITALIË   

“La cucina Italiana” is een zeer gevarieerde en seizoensgebonden keuken. Het gebruik van verse kruiden en lokale ingrediënten staat ten grondslag aan de filosofie van de “cucina povera”, wat vrij vertaald “armeluis keuken” betekend. Dit oorsprong van deze filosofie ligt in de middeleeuwen waarin schaarste de boventoon voerde. De filosofie van simpelheid en voedzaamheid is behouden gebleven en wordt gekenmerkt door minimale verspilling van voedsel en optimale benutting van de ingrediënten.

Door de jaren heen hebben klimaatverschillen, afwijkende bodemgesteldheid en een bewogen geschiedenis vele invloeden gehad op de keuken. Hierdoor zijn er veel verschillende smaak combinaties ontstaan. Tot op de dag van vandaag is het effect hiervan nog te ervaren. Neem bijvoorbeeld de “Siciliaanse keuken” welke veel gelijkenissen toont met de Arabische keuken of die van “Trieste” waar bijvoorbeeld een Oostenrijk-Hongaarse goulash in voorkomt. Elke Italiaanse regio, streek, stad en zelfs elke dorp kent zijn eigen tradities en specialiteiten. Dit tezamen met de Italiaanse elegantie, liefde voor voedsel en niet te vergeten de hechte familieband vormen in zijn geheel “de Italiaanse keuken”.

De Italiaanse keuken wordt vaak geïmiteerd. Overal ter wereld vind je pizzeria's en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt. Nederland is hier geen uitzondering op de regel, ook hier vormt pasta wekelijks de basis voor de dagelijks portie koolhydraten. Opvallend is dat er weinig tot geen kennis is over de authentieke receptuur. Er wordt in veel gevallen ook geen onderscheid gemaakt tussen de diverse eetgewoontes en smaken uit de verschillende streken. Men vergist zich wanneer gedacht wordt dat de Italiaanse keuken zich enkel en alleen tot variaties op het thema spaghetti richt. Door de grote mate aan verscheidenheid waarmee in de verschillende provincies gekookt wordt is er voor ieder wat wils! Deze startbox van Zoyummy neemt u mee in een spannende ontdekkingsreis en geeft u een kijkje in de Italiaanse keuken. Later neemt Zoyummy u verder mee in de Italiaanse keuken en zal u ook vele andere keukens leren kennen!

Ontdek samen met Zoyummy de culinaire rijkdom van Italië! Buon appetito, en vooral heel veel kook plezier :)

BESTEL NU