Hummus maken

Een maaltijdbox vergelijken

Hummus maken

Hummus, houmous, hoemoes, over de schrijfwijze wil ik niet discussiëren. Het is lekker, en daar gaat het om. Deze hummus mag eigenlijk geen hummus heten, maar het lijkt er wel een beetje op. Het is in feite een kikkererwtenpuree met geroosterde paprika en feta. Maar dat is zo’n lange naam. De paprika die ik gebruikte roosterde ik zelf in de oven. Even inprikken op een paar plaatsen, een uur op 200 graden in de oven, een kwartier in een afgesloten plastic zak, het velletje verwijderen, en klaar ben je.  Maar natuurlijk kun je ook geroosterde paprika uit een pot gebruiken. Het gemak dient immers de mens.

Dit heb je nodig voor een bakje vol:

  • een klein blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 theelepels harissa
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 geroosterde paprika
  • 25 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve limoen

Aan de slag:

  1. Hak de knoflook en de paprika grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Dat is alles!
  3. Je kunt deze dip in een afgesloten bakje ongeveer een week bewaren in de koelkast. Ik smeer het op mijn brood, dip mijn rauwkost erin of eet het als sausje bij falafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *