Kerstbox: Kerstdiner met een maaltijdbox

Een maaltijdbox vergelijken

Kerstdiner thuis is heerlijk om te houden en hoort helemaal bij de kerst! Lekker gezellig rond de tafel met de beste kookeigenschappen van je moeder? of je vader? Heerlijk eten en gezelligheid zijn prioriteit met kerst! Maar toch ben je aan het twijfelen hoe je een kerstdiner thuis gaat houden? Hoe je het beste de tafel kunt opstellen/versieren en het laatste punt wat je wilt gaan eten met de kerst! Er zijn natuurlijk ontzettend veel kerst diner recepten en vooral kerstdiner thuis recepten die jij allemaal kunt gaan bereiden maar, het blijven natuurlijk maar twee dagen kerst! En op die twee dagen wil je het beste uit jezelf halen qua kooktechniek. Je kunt een kerstbox van HelloFresh of de kerstbox van Marley Spoon proberen natuurlijk. Ook hebben Ekomenu en Willem en Drees speciale kerst-maaltijdboxen. Het team van Albert Heijn biedt jaarlijks ook een kerst-foodbox aan. Een kerstdiner thuis is makkelijk te geven en ook makkelijk voor te stellen. Maak het gewoon gezellig versier de tafel met wat kerstspullen! Zorg voor wat lekkere kerst – wijnen en de gezellige avond komt vanzelf! Nu zit je alleen nog met één probleem wat je zult gaan eten. Uiteraard staan op deze website een aantal gerechten die je kunt bereiden!

Kerstrecepten

Hier een voorgerecht speciaal voor jouw voor de kerst!

1. Rookvleesstengels

Benodigdheden 6-12 personen:

  • 6-12 kleine zure of zoetzure augurkjes
  • 200 gram gesneden rookvlees
  • 1 pak soepstengels

Bereiding
Laat de augurkjes goed uitlekken. Snijd de augurkjes overlangs, bijna helemaal in, te beginnen bij het puntige gedeelte. Leg de augurkjes waaiervormig op de serveerschotel. Wikkel de plakjes rookvlees om één uiteinde van 12 of meer soepstengels en serveer die met de augurkjes.Snijd te grote plakken ham een of twee keer door en rol een klein takje peterselie met enkele blaadjes mee. Beleg de plakjes ardennerham met geraspte ui en rol die zijde naar binnen op. Breng desgewenst variatie aan door, inplaats van rookvlees, gebruik te maken van:

  1. dungesneden plakken gerookte tong
  2. dungesneden plakken tongworst
  3. dungesneden plakken achterham
  4. dungesneden plakken ardennerham
  5. dungesneden plakken salami

2. Kalkoen Royal

Wil jij een unieke Kerst vieren? Met een origineel Kerstdiner recept? Heerlijke kerstdiner recepten vind je namelijk hier op deze pagina! Lekker genieten met familie en vrienden van die heerlijke kerstdiner recepten. Ik heb hier een heerlijk recept voor je samengesteld die niet alleen tijdens de feestdagen gegeten hoeft te worden. Het is wel een typische maaltijd voor de decembermaand en ik heb hem samengesteld op 6-12 personen!

Benodigdheden 6-12 personen:

  • 200 gram knolselderie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 gram boter
  • 1 middelgrote fijngehakte ui
  • 200 gram broodkruim
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 blik gesneden champignons (300 gram)
  • 1 dl kookroom of koffieroom
  • peper uit de molen
  • een halve theelepel kruidnagelpoeder
  • een halve theelepel geraspte nootmuskaat
  • Selderie zout
  • zout
  • worcestersaus
  • 1 panklare kalkoen van 2,5-3 kg
  • 1 theelepel oreganopoeder of tijmpooeder of paprika poeder
  • enkele schijfjes citroen
  • enkele rode gekonfijte kersjes
  • enkele takjes peterselie

Keukengerei:
Zeef, dik wit katoengaren, boterkwast, braadslede, oven (180 graden) aluminiumfolie.

Bereiding:

  1. Snij de knolselderie in vingerdikke plakken, schil die en neem er de harde en verkleurde delen uit.
  2. Was de knolselderie , snijd de plakken in dobbelsteentjes en kook die in 3 dl water met het bouillontablet gaar.
  3. Smelt in de koekepan 75 gram boter, laat de ui daarin glazig worden; doe de ui in een pan of kom.
  4. Zet de zeef op een kom en giet de knolselderie af.
  5. Maak de knoldelderie met een vork fijn en roer de groente met het broodkruim, de peterselie en de inhoud van het blikje champignons door de gefruite ui.
  6. Voeg daaraan de room toe met eventueel nog wat van het kooknat van de knolselderie zodat een smeuïg mengsel ontstaat.
  7. Maak dit pikant van smaak met peper, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, selderiezout en zout of worcestersaus.
  8. Verwarm de over voor op 180 graden.
  9. Wrijf de kalkoen af met een vochtige doek en schep het mengsel in de buikholte tot die voor 7/8 is gevuld.
  10. Bind de opening met het garen dicht.
  11. Laat ongeveer de helft van de rest van de boter zacht worden, bestrijk de kalkoen rondom met boter en strooi er het oregano-poeder, peper en zout op.
  12. Pak de kalkoen niet al te strak in aluminium folie en vouw daar nog een tweede vel omheen zonder gaten of scheuren.
  13. Leg de kalkoen met de borstzijde naar beneden in de braadslede, schuif die zo in de over dat het midden van de kalkoen in het midden van de oven staat.
  14. Vul de braadslede voor 2 cm met lauw-warm water en laat de kalkoen 1 uur braden.
  15. Draai dan de kalkoen om en vul zonodig het verdampende water aan.
  16. Knip na nog een half uur braden het aluminiumfolie los van de bovenkant en vouw het rondom tot een bakje.
  17. Bestrijk het borstvlees enige keren met de rest van de boter, verhoog de temperatuur tot 220 graden, gasstand 5 en laat het vlees mooi van kleur worden.
  18. Knip voor het serveren de katoendraad weg en garneer de kalkoen met de citroen, kersjes en de peterselie.

Een kerstbox bestellen

Wil je toch liever een box bestellen waarmee je een complete 3 gangen, 4 gangen of zelfs 5 gangen kerstdiner kunt maken? Voor 2 tot wel 12 personen? Kies dan voor de hellofresh kerstbox of de speciale pakketten van Ekomenu, Willem en Drees, de Krat, Albert Heijn of Marley Spoon. Je kunt ze rond de tweede week in November bestellen en ze worden een aantal dagen voor 1e kerstdag bezorgd. Zo heb jij altijd een verse diner tijdens de feestdagen.