Vegetarische Maaltijdbox

Een maaltijdbox vergelijken

Steeds meer mensen eten een paar keer per week bewust geen vlees of helemaal geen vlees. Nederland telt ongeveer 750.000 mensen die vegetariër zijn. De meest vegetariërs eten geen vlees, vis en gevogelte, maar wel eieren en zuivel. Veel mensen eten vegetarisch omdat ze het lekker vinden of omdat ze niet van vlees, of vis houden. Er zijn echter nog talrijke andere argumenten aan te voeren voor een vegetarisch voedingspatroon: voor je gezondheid, voor de dieren, voor het milieu, voor een eerlijke verdeling van wereldvoedsel, voor gezonde en mooie zeeën en oceanen. Er zijn daarom speciale vegetarische maaltijdboxen te koop. Bij HelloFresh kun je al kiezen uit meer dan 6 vegetarische recepten per week. Ook Ekomenu en Willem en Drees (beebox) bieden speciale vegetarische boxen aan (soms zelfs veganistisch).

Vegetarische recepten

Lekker vegetarisch eten willen we allemaal. Maar het is niet altijd eenvoudig om inspiratie op te doen. Hoe kookt u de heerlijkste recepten en met welke ingrediënten? Hoe blijft u variëren en genieten bij de keuze vegetarisch te eten? Het antwoord vindt u hier, door een vega-maaltijdbox te kopen of vegetarische recepten op te zoeken. Gevarieerde gerechten maken vol vitamines en smaak, met verse producten naar eigen keus, daarvoor gebruikt u de recepten uit de verschillende kookboeken of boxen. Of u nu altijd vegetarisch eet of een flextariër bent, u gebruikt graag alleen de lekkerste recepten om vegetarische gerechten te bereiden. Alle recepten die u vindt in de kookboeken zijn gemaakt door ervaren bereiders van vegetarische maaltijden en getest op juistheid en smaak. Er zijn recepten voor veel verschillende wensen en mensen, waarmee u iedereen zult verrassen.

Creatief Vegetarisch koken

Creatief vegan koken kan ook met vegetarische recepten! Lekker Oosters koken of een Indisch groentegerecht maken? Italiaanse pasta koken met een kleurige saus zonder vlees? Een saladebuffet serveren met verschillende smaken maar zonder vis? De recepten om naar hartelust van te genieten zijn allemaal te vinden op internet of via een vegan-box. Laat u inspireren door de vele vegetarische boxen en kies uw favoriete recepten uit. Bestellen is heel eenvoudig. Na bestelling is het recepten van u en kunt u het gekozen gerecht meteen en daarna nog vele malen bereiden. Wist je trouwens dat veel vegetarische boxen ook biologisch zijn?

Veelzijdig, gezond en biologisch koken met smaak
Soms sla je je slag op een markt vol geurende groenten en verse kruiden en dan zoekt u naar een recept speciaal voor die prachtige verse groenten en kruiden. Op andere dagen bent u misschien laat thuis na een drukke dag en worstelt u met de vraag hoe u in korte tijd toch een smakelijke en voedzame vegetarische maaltijd voor het hele gezin bereiden kan. Een idee is snel gevonden en u heeft uw recept meteen in handen als u een kookboek in huis geeft. Er is volop keuze en er zijn vegetarische kookboeken in alle categorieën! Of u nu een recept zoekt voor soep of salade, een eiergerecht, een nagerecht, een apart groentegerecht, een recept voor brood of pasta, u vindt het in de vegetarische kookboeken. Toch kan het af en toe beste handig zijn een HelloFresh box of vegetarische box van Marley Spoon (zonder vis en vlees) te bestellen voor de momenten dat je weinig tijd hebt.