Vergelijken

Een maaltijdbox vergelijken

Maaltijdbox Vergelijken

Laat u verassen door een familiebox! De wereld van smaken en gerechten is tegenwoordig zo divers dat we moeilijk kunnen bepalen wat we willen eten. We hebben het zo druk dat we geen tijd hebben om andere keukens te ontdekken. De box brengt hierin verandering! Wij bezorgen u elke week een maaltijdbox met een bepaald land als thema. Laat uw kinderen kennis maken met verschillende keuken en smaken op een makkelijke en leuke manier. Met de familiebox kookt u bijvoorbeeld deze week Indiaas en volgende week Surinaams, een compleet andere keuken.

Original box

Laat u verassen door een maaltijdbox! Kunt u niet kiezen uit de aangeboden maaltijdboxen? Laat ons dan voor u beslissen! Al het andere (aantal personen, aantal maaltijden etc.) kunt u helemaal zelf aangeven. Maak het voor u zelf nog spannender en durf het aan om nieuwe smaken te ontdekken. De wereld van smaken en gerechten is tegenwoordig zo divers dat we moeilijk kunnen bepalen wat we willen eten. We hebben het zo druk dat we geen tijd hebben om andere keukens te ontdekken.

Buitenlandse keuken

Koken en eten zijn in India voor de beschaving net zo belangrijk als zijn majestueuze monumenten, kunst en literatuur. De Indiase keuken heeft invloeden ondergaan uit verre streken als Centraal-Azië, Zuidoost-Azië en Turkije. De Indiase keuken is gericht op koolhydraten, met de nadruk op chapati’s van tarwebloem en rijst als basisvoedsel. Al het andere is in zekere zin een bijgerecht. Een curry is bijvoorbeeld een smakelijk gerecht om bij brood of rijst te eten.

Groenten spelen in de Indiase keuken misschien wel een belangrijker rol dan in enige andere keuken. Gewoonlijk maken één bladgroente en één andere groente deel uit van de maaltijd. India heeft, meer dan enig ander land, een ongekend groot assortiment aan groenten en een groot scala aan bereidingswijzen. Eiwitten zijn uiteraard ook in de Indiase keuken aanwezig, maar er wordt naar gestreefd om die meer uit linzen en zuivelproducten te halen dan uit vlees. Vlees en vis worden ook gegeten, maar in kleine hoeveelheden, goed gekruid en op smaak gebracht voor een echte gastronomische ervaring. Wij nemen u mee naar het traditionele India, vol van smaken. Maak kennis met onvergetelijke authentieke recepten. Alle ingrediënten zijn inbegrepen en u kunt meteen aan de slag!

Italiaans of spaans eten

“La cucina Italiana” is een zeer gevarieerde en seizoensgebonden keuken. Het gebruik van verse kruiden en lokale ingrediënten staat ten grondslag aan de filosofie van de “cucina povera”, wat vrij vertaald “armeluis keuken” betekend. Dit oorsprong van deze filosofie ligt in de middeleeuwen waarin schaarste de boventoon voerde. De filosofie van simpelheid en voedzaamheid is behouden gebleven en wordt gekenmerkt door minimale verspilling van voedsel en optimale benutting van de ingrediënten.

Door de jaren heen hebben klimaatverschillen, afwijkende bodemgesteldheid en een bewogen geschiedenis vele invloeden gehad op de keuken. Hierdoor zijn er veel verschillende smaak combinaties ontstaan. Tot op de dag van vandaag is het effect hiervan nog te ervaren. Neem bijvoorbeeld de “Siciliaanse keuken” welke veel gelijkenissen toont met de Arabische keuken of die van “Trieste” waar bijvoorbeeld een Oostenrijk-Hongaarse goulash in voorkomt. Elke Italiaanse regio, streek, stad en zelfs elke dorp kent zijn eigen tradities en specialiteiten. Dit tezamen met de Italiaanse elegantie, liefde voor voedsel en niet te vergeten de hechte familieband vormen in zijn geheel “de Italiaanse keuken”.

De Italiaanse keuken wordt vaak geïmiteerd. Overal ter wereld vind je pizzeria’s en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt. Nederland is hier geen uitzondering op de regel, ook hier vormt pasta wekelijks de basis voor de dagelijks portie koolhydraten. Opvallend is dat er weinig tot geen kennis is over de authentieke receptuur. Er wordt in veel gevallen ook geen onderscheid gemaakt tussen de diverse eetgewoontes en smaken uit de verschillende streken. Men vergist zich wanneer gedacht wordt dat de Italiaanse keuken zich enkel en alleen tot variaties op het thema spaghetti richt. Door de grote mate aan verscheidenheid waarmee in de verschillende provincies gekookt wordt is er voor ieder wat wils!

Wat is de beste maaltijdbox?

De laatste jaren waarin de wereld voornamelijk veranderd is op ecologisch, biologisch, ethisch en economisch gebied, hebben veel mensen hun traditionele consumptiepatronen achter zich gelaten en zoeken ze naar nieuwe manieren om gezond te leven, te sporten en vooral te eten. Een van de nieuwere aansluitingen bij dit nieuwe en zelfbewuste gedachtegoed, is de maaltijdbox aan huis. Door het grote aanbod op de markt is het lang niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze voor een aanbieder te maken. Ook de keuze van een bepaald voedingsschema kan jouw keuze beïnvloeden.

Op deze website nemen we providers van maaltijdboxen onder de loep: Marley Spoon, HelloFresh, De Krat, FoodWeLove, Streekbox, Beebox, AH Allerhande box. Wat beloven ze? Hoe verhoudt de prijs zich tot de kwaliteit? Welke service bieden ze? Wat is er bij de prijs inbegrepen? Wat gebeurt er als je een overeenkomst met de providers wil beëindigen of opschorten?

Belangrijk om te weten: niet elke maaltijdbox past bij iedereen. Sommige diensten vertrekken vanuit de kleinschalige, duurzame akkerbouw uit de streek, terwijl andere behoren bij een supermarkt die met grote partijen samenwerkt. Weer anderen bieden louter biologische producten aan, terwijl hun concurrenten dit uitdrukkelijk niet doen. Waar de één maaltijdboxen voor vijf dagen in de week aanbiedt, levert de ander boxen voor slechts drie dagen. Dit komt door de diversiteit van de branch van de maaltijdboxen. De service is uiteenlopend en soms hangt het af van je persoonlijke voorkeur hoe je deze waardeert. Het is best lastig om je te oriënteren op de verschillende providers van maaltijdboxen, enerzijds omdat ze op elkaar lijken en anderzijds omdat ze ook net weer van elkaar verschillen. Een juiste keuze maak je op grond van de juiste informatie en inzicht in de diensten van een aanbieder. Zo kom je altijd bij de aanbieder van maaltijdboxen uit die het beste bij je past.

Wij helpen je bij deze kwesties en nog vele anderen, zowel via onze FAQ, als door onze gedetailleerde artikelen over de verschillende aanbieders. Kijk gerust op onze overzichtspagina.

1. Marley Spoon
Marley Spoon levert maaltijdboxen geschikt voor koppels en grote gezinnen. De porties in de box worden goedkoper als je meer maaltijden per week bestelt.

2. HelloFresh
HelloFresh biedt je een ruime keuze: een vegatrische maaltijdbox, boxen van variërende grote, verschillende levertijden en maaltijdboxen voor kinderen, grote families of koppels.

3. De Krat
De Krat levert maaltijdboxen met verse seizoensproducten rechtstreeks van de boer naar je keukentafel. Je hebt keuze uit een veganistisch, weekend- en weekkrat.

4. FoodWeLove
FoodWeLove gaat de wereld over op zoek naar delicatessen voor in hun maaltijdbox. Voor elke gelegenheid of smaak hebben ze een bijzondere inhoud.

5. Streekbox / Ekomenu
Streekbox levert verse ingrediënten direct van het land. Ze leggen de verbinding tussen boer en consument. Het resultaat is een goede prijs voor beiden.

6. AH Allerhande box
De Allerhande box van de AH is een maaltijdbox waarin je verse ingrediënten en lekkere recepten vindt. Deze producten liggen ook in de supermarkt.

7. Beebox
Beebox is een provider van biologische producten uit de regio. Zo stimuleren zij de biodiversiteit en de Nederlandse landbouw.