Franse Appeltaart
Een Franse appeltaart maken is enerzijds helemaal niet moeilijk, en anderzijds, als de appeltaart gebakken is kun je iets proeven wat je waarschijnlijk nog nooit hebt gegeten.
Een appeltaart maken zorgt altijd wel voor genot, maar een Frans appeltaart zorgt eigenlijk voor extreem genot.
Veel mensen denken ook dat appeltaart iets typisch Nederlands is, want Nederland is immer een land dat veel appels heeft, en dat al van oudshert. Maar in werkelijkheid is het eigenlijk compleet anders, want de meeste andere landen hebben wel een eigen appeltaart die typisch uti dat land afkomstig is.
Maar waar de appeltaart ooit is uitgevonden, wij mogen die persoon wel erg dankbaar zijn, want daardoor kunnen wij nu nog steeds genieten van dit lekkers.
Ingrediënten
- 250 g Bloem
- 125 g Gezouten boter
- 4 eetlepels Water
- 6 Appels (Granny Smith)
- 3 eetlepels Suiker
Voorbereiding
- Taartvorm invetten
- Oven voorverwarmen op 220 graden
Beslag bereiden
- Doe de boter, bloem en het water in een kom.
- Kneed dit tot een glad deeg, als het wat te droog is kun je wat extra water toevoegen.
- Kneed het deeg niet te lang, dan wordt het te zacht.
- Verpak de bol deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Schil de appel en snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis.
- Snij de stukjes appel in dunne plakken.
- Stop de bol deeg tussen 2 stukken bakpapier, rol het deeg tot een ronde lap.
- Leg het deeg in de ingevette taartvorm.
- Leg de appels in een waaier vorm over de het deeg.
- Bestrooi de appels met suiker.
- Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven
Tip!
Strooi wat fijn gesneden amandel over de gebakken taart.