Categorie: Nieuws

Een maaltijdbox vergelijken

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een stoofschotel die vroeger veel werd gegeten door de boeren in de Bourgognestreek. De boeren in deze wijnstreek gebruikten vaak wijn om taai vlees mals te maken en vanwege de lange bereidingstijd bewaarden ze dit gerecht voor zondagen en feesten. Het recept is al oud, maar werd voor het eerst beschreven door…
Lees meer

Broodje Hamburger

Iedereen kent het broodje hamburger wel, een eenvoudig en goedkoop gerecht. De hamburger komt eigenlijk uit Duitsland en Duitse emigranten namen het recept mee naar Amerika. Hier was het schijfje gekruid gehakt een groot succes en werd het ontwikkeld tot het broodje hamburger zoals we dit nu kennen. Ingrediënten: Hamburgerbroodjes (verse witte bolletjes met sesamzaad…
Lees meer

Mexicaans stoofpotje

Ingrediënten (voor 4 personen): 600/700 gram riblappen 1 teentje knoflook 1 rode peper 2 paprika’s 250 gram doperwten (diepvries) 1 blikje maiskorrels 4 tot 6 aardappelen 4 vleestomaten 3 uien peterselie peper en zout boter Bereiding: Snijd het vlees in kleins stukken en kruid deze met peper en zout. Bak in een braadpan het vlees…
Lees meer

Gyros met Tzaziki

De Tzaziki Dit dipsausje is erg lekker bij gyros en pitabroodjes en smaakt ook goed bij de barbeque. Het is zeer waarschijnlijk dat de salade/dipsaus, die men in Turkije “çacik” noemt en in Griekenland “tzatziki” van komkommer met yoghurt nog uit het oude Sumerië stamt. Ingrediënten
: 1 komkommer 1/2 heel fijn gesnipperde ui 2 tenen…
Lees meer

Brownies

Brownies

Zelf Brownies maken? Brownies zijn een Amerikaanse vinding. Er wordt voor het eerst over brownies gesproken in 1906 in het Boston Cooking-School Cook Book. Er gaat een verhaal dat het idee afkomstig is van een huisvrouw uit Bangor (Bangor Brownies). Deze huisvrouw had een chocoladetaart gebakken en ging onderuit met haar taart in de handen.…
Lees meer

Ratatouille

Ratatouille? Ja, vandaag eten we ratatouille (vegetarisch). Het recept hieronder heb ik aangevuld met worteltjes, omdat ik er hiervan nog een aantal in de koelkast had liggen. Ik maak vaker een ratatouille om overgebleven groenten op te maken. Ook champignons, sperziebonen en bleekselderij verdwijnen vaak in de ratatouille. Dit gerecht is lekker en gezond. Vooral…
Lees meer

Tarte Tartin

Dit is een Frans nagerecht waarbij karamelsaus gemaakt moet worden. Dat kan niet iedereen. Bij mij mislukte het ook, dus heb ik mijn eerste poging zo in de vuilnisbak kunnen kieperen. Verbrande karamelsaus is werkelijk niet te eten. De tweede poging lukte gelukkig wel. Een Tarte Tatin wordt altijd op zijn kop bereid, waarbij de…
Lees meer

Albert Heijn Allerhande Maaltijdbox

Sinds vandaag heeft Albert Heijn ook een maaltijdbox. De Allerhande Maaltijdbox van Albert Heijn moet de concurrentie aangaan met o.a. HelloFresh en Marley Spoon. De markt van maaltijdbox groeit nog altijd, daarom kon Albert Heijn niet achterblijven. HelloFresh, de grote concurrent van Albert Heijn Een maaltijdbox bevat recepten en ingredienten om een complete maaltijd te…
Lees meer

HelloFresh & Jamie Oliver

Jamie Oliver, wie kent hem niet? Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminister Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen. Toen op een dag een televisieploeg opnames kwam maken voor…
Lees meer